Турция е задържала заподозрян за убийството на българския граничен полицай и негов помагач.

...
Турция е задържала заподозрян за убийството на българския граничен полицай и негов помагач.
Коментари Харесай

Задържан е стрелецът, който уби полицай на границата

Турция е задържала заподозрян за убийството на българския граничен служител на реда и негов помощник. Говорителят на основния прокурор Сийка Милева удостовери за Euronews Bulgaria, че органите на реда са задържали двама мъже, по подозрение за съпричастност към случая.

Милева посочи, че няма информация какъв е произходът им. Все още няма повдигнати обвинявания и наложени ограничения за неотклонение. Разпитите не престават.

Новината бе доказана и от посланика на Турция у нас Айлин Секизкьок пред Българска национална телевизия. Тя е съобщила новината на управлението на Министерство на вътрешните работи в телефонен диалог.

Дипломатът съобщи, че следствието от страна на турската прокуратура към този момент е почнало. На границата се намира огромен екип, който работи по всички вероятни версии. Според нея обаче би трябвало да бъде изяснено дали в действителност става дума за пукотевица при трафик на бежанци.

Заместник-главният прокурор Борислав Сарафов пък разгласи пред бТВ, че турските управляващи са задържали двама души – един причинител на стрелбата и един помощник.

" Те не са турски жители. След разпита ние ще командироваме екип от следователи на място, с цел да се срещнат с материалите и ще желаяме екстрадицията на тези две лица и да бъдат съдени у нас. Установява се какви са. В непрекъсната връзка сме с турската прокуратура ", съобщи Сарафов.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР